Evi Aerts

Ademcoach

Ons lichaam en onze geest beschikken over de bijzondere intelligentie om zichzelf weer helemaal in balans te brengen. Het is slechts een kwestie van te herinneren hoe dat ook alweer ging. De adem is ons meest krachtige instrument hierin, die ons steeds weer terugvoert naar de basis: het leven. Zoals je ademt, zo leef je. Onze ademhaling vertelt ons alles over hoe we in het leven staan en hoe we met verschillende situaties omgaan. Sterker nog, het is zo dat we kunnen veranderen hoe we het leven ervaren, door onze ademhaling aan te passen! Als je voller en krachtiger gaat ademen, dan ga je ook voller en krachtiger van het leven genieten!

Transformational Breath® is een effectieve, krachtige, liefdevolle, zelfhelende techniek waarmee je je volledige ademhalingscapaciteit leert gebruiken. Hiervan profiteer je niet alleen op lichamelijk niveau, maar ook je emotionele en mentale welzijn gaan er met sprongen op vooruit. Leer je ware IK kennen en besef wat je werkelijk wilt. Neem zelf verantwoordelijkheid voor je eigen levenskwaliteit.

Transformational Breath® werkt in en heelt op drie niveau’s:

1) Lichamelijk

We kunnen 40 dagen zonder eten, 3 dagen zonder water, maar slechts enkele minuten zonder adem. Zo sterk is het ademen met het leven verbonden. Door dieper en vollediger te gaan ademhalen, ademen we meer zuurstof in. Zuurstof is een vitaal onderdeel van de verbrandingsprocessen in de lichaamscellen en is noodzakelijk voor de gezondheid van elke cel.

Een diepere en meer volledige ademhaling geeft energie aan de cellen en dus uiteindelijk aan het hele lichaam. Deze energie is voelbaar tijdens en na de sessies. Door de ademhalingsbeweging in de buik wordt tevens de terugvloed van lymfe bevorderd, wat een verhoogde ontgiftende werking heeft op het niveau van de weefsels. Op deze manier worden veel toxinen door middel van de ademhaling en de lymfe uit het lichaam verwijderd en wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam versterkt.

Tijdens de sessies leer je beperkende ademhalingspatronen te doorbreken en je ademhaling te verruimen en te vergemakkelijken. Zo leer je een techniek die je direct in het dagelijkse leven kunt inzetten.

2) Emotioneel/mentaal

Vanaf onze eerste levensdag worden negatieve emoties en vastzittende gedachtenpatronen meestal als onwelkom ervaren. We leren al vlug deze weg te stoppen in het onderbewuste. We zetten die emotie (bewust of onbewust) vast in ons lichaam, door daar niet meer naartoe te ademen. Hierdoor kunnen we onszelf voorhouden dat het niet bestaat. De prijs die we daarvoor betalen is dat we steeds oppervlakkiger gaan ademen en inboeten op de hoeveelheid energie die we tot onze beschikking hebben. We gebruiken niet meer ons gehele ademhalingssysteem (van onderbuik tot en met de keel) maar ademen bijvoorbeeld alleen maar hoog in de borst of vooral rond het middenrif.

Tijdens de sessie ademen we op een circulaire manier, waarbij we ook bewust naar die plekken in ons lichaam ademen waar we de ongewenste emoties of belemmerende overtuigingen hebben vastgezet. Hierdoor geven we deze weer de ruimte waardoor ze omvormen naar iets wat licht en luchtig is, namelijk vreugdevolle energie. We kunnen zo op een blijvende manier oude emoties oplossen, zodat we deze niet meer met ons mee hoeven te dragen, en zo energie overhouden voor andere, positieve dingen in ons leven.

3) Spiritueel - Ruimer Bewustzijn

Door het opruimen van negatieve emoties, gedachten en belemmeringen merk je dat er meer ruimte ontstaat. Door de transformaties van de negativiteit in ons onderbewustzijn creëren we meer helderheid en ruimte voor onze ware IK. De sluier van negativiteit wordt opgeruimd waardoor we beter en sterker in onze kracht gaan staan. Je voelt je steviger, energieker en beter bestand tegen de verschillende situaties die je in het leven tegenkomt.

Werken met je adem betekent dichter in contact komen met wie je werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt. Je weet en voelt beter wat goed voor je is, zodat je de juiste beslissingen neemt. Je kunt beter richting geven aan je leven en je staat meer open voor positieve ervaringen.

Ademen is leven. Door voluit te ademen ga je dus voluit leven!

Klik hier als je interesse hebt naar wetenschappelijk onderzoek rond de positieve effecten van Transformational Breath® en van meer oxygenatie.

Nota: Transformational Breath® is geen vervanging van een medische behandeling of psychotherapie, maar kan wel een ondersteuning zijn in dat proces.